Ékezetmentes hivatkozások a drupal.hu webhelyen

Folyamatosan az irc #drupal.hu csatornáján lógunk. Nap mint nap küldözgetünk be egymásnak a http://drupal.hu oldalról hivatkozásokat, amelyeket érdemes megnézni, vagy egy frappáns választ hivatkozást, amit a fórumon követett el valaki éppen. Sajnos a programok nem mindig kezelik helyesen az ékezetes hivatkozásokat. A következő GreaseMonkey script lehet az egyik megoldás a problémára.

A scriptet telepíteni kell utána a http://drupal.hu/forum/lexikon-sz%C3%B3szedet alakú, vágólapról beszúrt, a címsorból kimásolt hivatkozás helyett megkapjuk a http://drupal.hu/node/7888 alakú, egyszerű hivatkozást, amit már bátran küldhetünk tovább.

A script nem tesz mást, mint az „Új hozzászólás” hivatkozásából meghatározza a node id-t, és abból készíti el az egyszerűbb hivatkozást, amit az „Új hozzászólás” után szövegesen betesz.

A scriptben természetesen lekezeltem a hozzászólásokat is: ezeknek a hivatkozásait is kíírom a fenti, egyszerű formában a hozzászólás tárgy mezője alá.

A sciptet Google Chrome és Firefox alatt teszteltem. A scriptet nevezd át drupalhulinks.user.js-re és úgy telepítsd. A script innen telepíthető. Javítottam benn egy kicsit, minden olyan oldalon működik, ahol az „Új hozzászólás” link megtalálható.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <span> <div>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

 
 
 

Friss bejegyzések

Drupal 7 és a képek

Drupal 7 képek kezelése
18 hozzászólás

Drupal 7 telepítése CPANEL tárhelyre

Drupal 7 telepítése CPANEL tárhelyre
11 hozzászólás

A Drupal kereső doboz átalakítása és a tanulság

Drupal kereső doboz, theme developer, nagyító, gyors ps munka
8 hozzászólás

Avatarfotók a táborból

Üres és kihalt a tábor helyszíne
4 hozzászólás